Tabla acoperiş

Ghidul complet pentru alegerea tablei de acoperiș: avantaje și recomandări

Tabla este un material de construcţie popular şi foarte apreciat de către cei care îşi construiesc acoperişul perfect pentru casă. Un astfel de material acoperă şi protejează suprafaţa acoperişului, garantând rezistenţa mai bună a structurilor în timp. Tabla poate fi realizată din materiale diferite, se vinde sub formă de foi subţiri sau panouri, rezistenta aplicaţiilor depinde mult de calitatea tablei.

Tabla acoperiş vândută în magazinele de profil este din oţel galvanizat, durabil şi rezistent la coroziune, acoperit cu strat de zinc ca să nu ruginească, din oţel inoxidabil, rezistent şi el la coroziune, mai scump, din aluminiu, reflectă căldura, cu eficienţă energetică mare, rezistent la coroziune, dar şi din cupru, cu durată de viaţă mai lungă, cu protecţie împotriva coroziunii. Să nu uităm de tabla de zinc, care se auto-repară dacă apar zgârieturi fine, durata de viaţă a acoperişului e prelungită.

Avantajele folosirii tablei pentru acoperişuri

Ce avantaje ai dacă investeşti în tablă pentru acoperiş? Acoperişul va rezista foarte bine în timp, tabla are durata de viaţă ce depăşeşte 30 de ani şi ajunge şi la 50 de ani fără a fi nevoie de înlocuire, rezistenţa e foarte mare indiferent de vremea din zona ta şi de intemperii, de variaţiile de temperatură.

În plus, tabla are greutate redusă, sarcina asupra structurii clădirii e redusă substanţial şi ea. Multe tipuri de tablă reflectă şi razele soarelui, vara e răcoare în casă, deci eficienţa energetică a locuinţei se îmbunătăţeşte simţitor.

Varietatea de culori şi de finisaje recomandă tabla pentru acoperişurile moderne, personalizarea designului şi aspectului acoperişurilor este un avantaj important al utilizării tablei la acoperişuri diverse.

Mentenanţa şi costurile cu întreţinerea sunt inexistente, nu ai nevoie de curăţare şi de întreţinere profesionistă, tabla pentru acoperişuri se poate spăla şi curăța de praf, de alte elemente organice prezente pe suprafaţa sa foarte simplu.

Pe piaţa vei găsi mereu multe tipuri de profiluri pentru tabla destinată acoperişurilor, alt mare avantaj al acestui material versatil. Astfel vei avea la dispoziţie profilul trapezoidal, cu montare rapidă, profil ondulat, cu estetică bună, adaptat stilurilor arhitecturale moderne, dar şi profil şi panou tip click, cu aspect modern şi elegant garantat.

La nevoie poţi să investeşti în tabla acoperiș cu finisaje cu vopsea în diverse culori, ca să ai un design al locuinţei perfect şi o protecţie suplimentară împotriva coroziunii.

Se adăugă pe lista de avantaje notabile ale tablei pentru acoperiş şi etanşeitatea garantată, impermeabilitatea materialului e foarte bună, dar şi posibilitatea efectuării de reparaţii local, fără decopertări ale întregului ansamblu. Să nu uităm de sustenabilitate, tabla acoperiș este realizată din materiale reciclabile, dacă am ajuns finalul duratei de viaţă o reciclăm fără probleme.

Alegerea tablei pentru acoperişuri şi recomandări

Investiţia în tablă depinde şi de varianta de tablă dorită pentru acoperişuri. Avem tablă cutată, mai ieftină, mai uşoară, din oţel uşor de decupat la dimensiunile dorite, cu durabilitate mare, de montat la acoperişuri cu pantă mai mică de 15 grade, tablă fălţuită, pentru design modern şi durabilitate şi de 60 de ani, maleabilă, cu straturi de acoperire rezistente, panta minimă a acoperişurilor trebuie să fie de minim 3 grade. Şi mai discutăm despre ţigla metalică, cu estetică superioară, dar greutate ceva mai mare per total, rezistenţa la rugina este mai mare.

Acoperişurile din tablă se montează uşor, stabilitatea materialui e mare, sistemul de prindere a plăcilor e simplificat, flexibilitatea tablei e mare, se poate „îmbrăca” rapid orice fel de acoperiş, cu orice fel de formă şi de structură. Specialişti recomandă alegerea unei table anticondens, tablă fălţuită, cu sistem de prindere fără cuie, cu tratamente suplimentare, împotriva apei sau acţiunii razelor UV.

Am văzut care sunt avantajele tablei pentru acoperiş, nu ne mai rămâne decât să vedem cum o alegem în mod corect. În alegerea tablei pentru acoperiş ţinem cont de materialul din care e confecţionată, oţelul galvanizat e cea mai populară alegere şi cea mai bună, alături de cupru sau zinc, aluminiu, depinde ce ne dorim de la acoperişul nostru şi cât de rezistent vrem să fie.

Va conta şi grosimea tablei când ne gândim să realizăm un acoperiş cu tabla la casă, cu cât mai mare grosimea, cu atât mai bine pentru durabilitate şi rezistenţă. Atenţie şi la finisaje, care protejează tabla de coroziune şi adăugă şi estetica atât de importantă, întreţinerea e mai simplă dacă ai finisajele corecte aplicate tablei.

Durabilitate, izolaţie şi ventilaţie, estetica, printre principalele criterii esenţiale de luat în considerare când alegi tabla acoperiş

Izolaţia şi ventilaţia asigurată de tabla pentru acoperişuri sunt criterii importante când căutam tabla perfectă pentru locuinţa noastră – investeşte în tabla de foarte bună calitate, premium, care are şi tratamente pentru umiditate şi protecţie UV eventual. Gândeşte-te la costurile iniţiale şi la cele pe termen lung când vrei să investeşti în tabla pentru acoperişul tău, dar şi la costuri de întreţinere, reparaţii, înlocuiri.

Durabilitatea materialului din care e fabricată tabla se va adăuga pe lista de criterii folosite în alegerea tablei, oţelul câştigă şi aici, şi cuprul, dar şi gradul de izolare oferit pe termen lung. Estetica şi bugetul vor fi la fel de importante când cauţi cea mai bună tabla acoperiş.

Stabileşti un buget şi compari preţuri şi caracteristici, te asiguri că vei opta pentru cea mai bună variantă de tablă pentru acoperişuri care are şi un raport calitate-preţ excelent. Simplitatea instalării tablei pentru acoperiş, garanţia oferită de producători, impactul asupra mediului vor încheia lista de criterii de luat în considerare când cumperi tabla acoperiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *