Un barbat s-a aruncat de la balconul plenului in timp ce Boc isi pregatea discursul


Parlamentarii dezbateau motiunea de cenzura, cand un barbat s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Camerei Deputatilor, strigand “Boc, ati luat drepturile copiilor!”. IMAGINI SOCANTE! VEZI CUM S-A ARUNCAT!

Medicul Catalin Carstoiu de la Spitalul Universitar a declarat ca, deocamdata, nu au fost depistate leziuni care sa-i puna viata barbatului in pericol. In timpul interventiei medicale, Adrian Sobaru a fost sedat, pentru calmarea durerilor puternice pe care le avea. “Computerul tomograf nu a relevat nimic grav si nu sunt elemente care sa-i puna viata in pericol in acest moment. Orice tentativa suicidara are si o componenta de consiliere psihologica si de examinare psihiatrica, deci in zilele urmatoare se va face si aceasat treaba…” – a spus doctorul Carstoiu. El a mai precizat insa ca diagnosticul se poate schimba de la o ora la alta si ca “oricand pot aparea leziuni, ulterior”. Medicii nu pot spune, deocamdata, care va fi perioada de spitalizare a lui Adrian Sobaru, barbatul care a sarit in gol de la balconul Camerei Deputatilor. Doctorul Catalin Carstoiu a mentionat insa ca orice astfel de tentaive de suicid atrag dupa sine o consiliere psihologica a victimei, precum si o examinare psihiatrica.

Adrian Sobaru, in varsta 40 de ani, electrician la televiziunea publica, a cazut pe mesele parlamentarilor care se aflau sub balcon. El sangera puternic in zona capului si, se pare, ca avea si o fractura de gamba. Starea lui a fost stabilizata de echipajul SMURD care a sosit de urgenta la fata locului si l-a transportat la Spitalul Municipal. In timp ce era scos pe targa, acesta a strigat “Libertate!”. Barbatul s-a aruncat chiar in timp ce premierul Emil Boc se pregatea sa tina un discurs. El a strigat “Boc, ati luat drepturile copiilor”, dupa care .. a sarit! In cadere .. el a strigat “Libertate”. In urma impactului, barbatul a rupt un pupitru. Potrivit Mediafax, el purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Libertate”. Locul in care a cazut a fost plin de sange, iar prima reactie a presedintelui de sedinta, Mircea Geoana, a fost sa strige de la microfon pentru apelarea serviciului de urgenta 112. Sedinta a fost intrerupta imediat, iar unul dintre deputati, care este medic, i-a acordat victimei primul ajutor. Barbatul este casatorit si are doi copii – dintre care unul are o deficienta, el fiind nemultumit ca, in urma masurilor de austeritate luate de Guvern, i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil. Dupa incident, premierul Emil Boc a spus ca cel mai important lucru in acel moment este sa fie salvata viata barbatului respectiv. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a suspendat sedinta Parlamentului si a convocat Birourile Permanente, pentru a decide continuarea sau suspendarea definitiva a dezbaterii motiunii de cenzura. Dupa aproximativ 20 de minute, parlamentarii au decis ca acest inident “nu trebuie sa afecteze” lucrarile plenului.

No comments yet.

Leave a Comment