Tribul din Peru filmat din avion

Dupa ce pozele cu un nou trib necunoscut pana acum au facut inconjurul lumii, dovada video cu oamenii pictati cu rosu din padurile de la granita dintre Peru si Brazilia, realizat de BBC in colaborare cu Guvernul brazilian pentru seria de documentare “Human Planet”, a fost data publicitatii, anunta huffingtonpost.com.
/Survival International

Presa international dezbate acum ce sanse au bastinasii care zambeau spre elicopterele ce le survolau casele sa supravietuiasca, transmite ProTv. Organizatia nonguvernamentala Survival International a inceput deja o campanie pentru protejarea tribului, formuland o petite prin care autoritatile sa ia masuri imediate impotriva invadarii teritoriului in care acesti oameni isi duc viata. Defrisarile sunt cea mai mare amenintare la adresa lor.

Ministrul de Externe peruan a anuntat, la doua zile dupa publicare fotografiilor cu membrii tribului, ca va contacta urgent autoritatile braziliene pentru stoparea taierii necontrolate a copacilor in zona in care se afla tribul.

Presa internationala scrie ca Guvernul peruan trebuie sa recunoasca acum ca exista multe alte triburi necunoscute lumii intregi pe teritoriul tarii. Doua dintre acestea sunt amenintate direct de construirea autostrazii Interoceanic care leaga Peru de reteaua de drumuri existenta in Amazon.

via news.corect.com

No comments yet.

Leave a Comment