Parinti negri cu copil alb

Ben şi Angela, un cuplu de culoare, au fost şocaţi să afle că nou-născutul lor nu se încadrează tocmai în caracteristile familie. Micuţa Nmachi (n.r. – frumuseţe divină, în nigeriană) a venit pe lume într-un “ambalaj” mai puţin obişnuit. Este blondă cu ochii albaştri, o veritabilă caucaziană, lucru extrem de neobişnuit şi care a stârnit nenumărate întrebări geneticienilor din lumea întreagă. Cu toate că, la început, oamenii de ştiinţă au fost suspicioşi cu privire la vreo mutaţie genetică, analizele au demonstrat într-un final că această „minune” este adevărată. Copilul nu este nicidecum un albinos, iar de adulter nu poate fi vorba, deoarece a fost infirmat de expertiza ADN. Cei doi părinţi mai au doi copii, ambii de culoare, şi o consideră pe micuţa Nmachi un adevărat miracol.

„Genetica este o ştiinţă complexă şi imprevizibilă, lucru care le dă nenumărate bătăi de cap cercetătorilor. De multe ori, oamenii de ştiinţă găsesc cu greu răspunsuri la unele probleme, precum aceasta.” , Sykes, medicul care a studiat acest caz

S-a mai întâmplat o dată
Un caz similar cu al lui Ben şi Angela a mai fost întâlnit în urmă cu câţiva ani tot la un cuplu de culoare. La vremea aceea, medicii au rămas muţi de uimire să afle că gemenii acestora erau mai puţin obişnuiţi. Unul dintre ei era de culoare, iar celălalt era caucazian.

sursa

No comments yet.

Leave a Comment