Google +1 din 1 iunie

Google a lansat serviciul +1 care in fond este un buton pentru a imbunatati relevanta cautarilor pe celebrul motor de cautare. Poate fi considerat drept o concurenta directa pentru facebook si twitter putand fi catalogat atat ca si un LIKE cat si ca un retweet.

Google a lansat un nou layer social, pentru Google search engine, numit Google +1.

 

Ce este Google +1:

Similar cu butonul de Like de la Facebook, +1 da posibilitatea oricarui utilizator care este logat pe contul de Google sa recomande un rezultat din Google search engine. Pentru a putea folosi Google +1 trebuie ca utilizatorul sa aibe un profil Google si sa activeze “experimentul” +1 de la Google. In cazul in care utilizatorul nu are un profil Google, prima data cand va incerca sa foloseasca butonul +1 va fi intrebat daca este de acord sa i se faca un profil

Exemplu: am cautat “furbie.ro” pe Google.com. Butonul +1 se afla in dreapta rezultatelor afisate. Cand nu este apasat butonul +1 este incolor, iar dupa ce a fost apasat devine colorat icon smile Google +1 Exista oricand posibilitatea de a anula recomandarea apasand iar butonul

In urma recomandarii in rezultatul cautarii pe Google va aparea numarul persoanelor care au recomandat siteul respectiv, precum si ce persoane din reteaua utilizatorului au recomandat siteul.

Dupa ce si-a facut un profil Google, utilizatorul va vedea un tab +1 care a aparut in profil si in care se afla toate recomandarile pe care le-a facut folosind butonul +1:

 

Google +1 si pentru Google Ads:

Butonul Google +1 este disponibil si pentru a recomanda reclamele care apar in Google search engine (vezi mai multe detalii pe Google Inside AdWords si Google Ad Innovations):

cand un utilizator va recomanda o reclama, nu se considera ca a accesat reclama (deci advertiserul nu va plati pentru recomandare).
absolut toate reclamele vor avea un buton de recomandare, nu se poate scoate butonul pentru anumite reclame.
advertiserii vor putea vedea statistici cu recomandarile pentru reclame.

Butonul Google +1 va fi disponibil in cateva luni si pentru a fi inclus pe siteuri.

Oricine are cont Google va putea, in cateva luni, sa puna un buton Google +1 pe siteul sau, la fel precum butoanele pentru Tweet sau Like. Utilizatorii pot aplica pentru o notificare ca sa afle cand va fi disponibil butonul Google +1.

Noul buton Google +1 mi se pare o idee geniala din partea Google

Toti folosim Google pentru a cauta orice ne intereseaza, iar daca primim rezultate in functie de recomandarile prietenilor din reteaua sociala Google atunci rezultatele devin mult mai relevante si credibile. Google mizeaza pe ideea ca nimeni nu va recomanda prietenilor ceva ce lui nu i-a placut. In felul asta doar ceea ce merita recomandat va fi promovat. Si partea cea mai interesanta este ca Google nu ia in considerare doar recomandarile prietenilor din reteaua Google ci va oferi utilizatorului posibilitatea de a se conecta cu prieteni din alte retele sociale gen Twitter, Foursquare, Quora, Digg, MySpace, etc etc.

Pentru a vedea conexiunile pe care un utilizator le are in reteaua Google, se poate accesa sectiunea Social Circle and Content din Google Dashboard

Momentan Google +1 este disponibil numai daca utilizatorul foloseste siteul global google.com. Rezultatele cautarilor pe siteurile locale (gen google.ro) nu au implementat butonul Google +1. Google a promis ca in viitor toate siteurile locale vor beneficia si ele de Google +1.

No comments yet.

Leave a Comment