FBI închide site-ul Megaupload, piraţii contra-atacă

Media_httpa1a4wroasse_jeljg

Guvernul SUA a inchis site-ul de content sharing megaupload.com, acuzand fondatorii lui si mai multi angajati de incalcare grava a copyright-ului. 4 dintre directorii site-ului, din Noua Zeelanda, au fost arestati, intr-o perioada in care autoritatile americane fac tot posibilul pentru a inaspri legislatia in domeniu. Industria muzicala si Hollywood-ul vor eliminarea pirateriei online, insa companiile mari din online, precum Google si Facebook s-au plans ca in forma actuala, legislatia va incuraja cenzura. Politia din Noua Zeelanda a arestat fondatorul megaupload, Kim Dotcom, pe numele lui adevarat Kim Schmitz, de 37 de an, cetatean de nationalitate germana. In jur de 70 de politisti, unii dintre ei inarmati, au facut o razie la 10 locuinte si l-au mai arestat pe seful de la marketing, Finn Batato, de 38 de ani, pe seful departamentului tehnic si cofondator megaupload Mathias Ortmann, de 40 de ani, dar si pe un angajat, Bram van der Kolk, de 29 de ani. Politia din Noua Zeelanda a confiscat bunuri care valoreaza milioane de dolari, incluzand aici masini de lux precum Rolls Royce Phantom Drophead Coupe. Ei au confiscat si 8 milioane de dolari de la institutii financiare.

In urma cu o luna multe vedete americane faceau reclama site-ului megaupload:

Critici duri ai SOPA si PIPA si-au aratat nemultumirea fata de inchiderea megaupload.com, iar hackerii au atacat mai multe site-uri ale statului american, intre care justice.gov, universalmusic.com, usdoj.gov si copyright.gov. Cei de la megaupload au fost acuzati ca au facut parte dintr-o schema prin care ar fi luat 500 de milioane de dolari de la posesorii de drepturi de autor.

Reacţia hackerilor:
Ca răspuns la închiderea Megaupload, în noaptea de joi spre vineri, grupul Anonymous a atacat site-urile gigantului Universal Music, cel al Departamentului de Justiţie American, al organizaţiei franceze Hadopi şi al Recording Industry Association of America.
“Guvernul a dat jos Megaupload? În 15 minute, Anonymous va da jos site-urile guvernului şi a caselor de discuri!”, anunţa pe Twitter un membru al grupului Anonymous.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Urmarile inchiderii Megaupload.com | furbie.ro - divertisment 100% - January 23, 2012

    […] programele de afiliere sau chiar conturile (ex : Fileserve, Filesonic, Hotfile) in urma inchiderii Megaupload. Sunt foarte curios dupa o luna de “curatenie” cum va evolua fenomenul de file-sharing. […]

Leave a Comment