Cutremur în Vrancea

Un seism cu magnitudinea 4,6 pe scara Richter a avut loc în această dimineaţă. Institutul de Geofizică din Kiev a avertizat în urmă cu fix o săptămână că mai multe cutremure puternice se vor produce în apropiere de Ucraina şi anunţau un seism puternic în zona Vrancea, de peste 7 pe Richter.
cutremur

Cutremurul de azi s-a înregistrat în jurul orei 8.30, iar specialiştii spun că este o mişcare telurică normală pentru Vrancea.

Nu au fost înregistrate pagube materiale.

Pe Twitter au început să apară deja primele reacţii. Unul dintre utilizatori scrie că seismul s-a simţit la Constanţa şi Bucureşti.

Seismul a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri, având o intensitate în zona epicentrală de III grade pe scara Mercalli, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, într-un comunicat remis Agerpres.

Avertismente din Ucraina

“În România, ultimul cutremur de mare magnitudine a fost acum ceva vreme. Iar cum ciclului repetiţie este aproape încheiat, ne putem aştepta ca un seism puternic să se producă şi să se resimtă şi pe teritoriul nostru”, declara directorul adjunct al Institutului de Geofizică Alexandru Subbotin Kendzera, în presa ucraineană.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a denunţat afirmaţiile specialiştilor din Ucraina şi spune că nu este aşteptat un cutremur puternic în următorii ani.

Aţi simţit cutremurul?

sursa

No comments yet.

Leave a Comment