C3 Picasso din Marea Britanie pentru ca pasagerul poate actiona frana

Citroen a rechemat 20.000 de maşini C3 Picasso comercializate în Marea Britanie după ce s-a aflat că sistemul de frânare se poate activa şi de pe locul pasagerului din stânga şoferului Modelele comercializate în Marea Britanie au volanul în partea dreaptă. Modelele Citroen C3 Picasso sunt fabricate în Franţa, iar cele comercializate în Albion sunt modificate. Se pare că la acest model sistemul de frânare se poate activa de pe locul pasagerului din stânga.

O investigaţie a jurnaliştilor BBC de la emisiunea Watchdog arată cum pasagerul de pe locul din stânga faţă poate frâna dacă apasă pe podeaua maşinii datorită unui cablu care a rămas sub podea. Un telespectator BBC a reclamat ca a avut probleme la o viteză de peste 100 km/h când maşina sa a frânat brusc. Inginerii care au studiat maşinile în cauză spun că sistemul de frânare are multe componente în partea frontală stângă.

Sistemul este acoperit cu materiale textile şi cauciuc şi de aceea poate fi acţionat dacă pasagerul din stânga şoferului apasă mai puternic pe podea. Defecţiunea se va remedia prin montarea unei plăci de metal în zona cu probleme. Reparaţiile vor fi suportate de constructorul francez.
Vezi aici video cu demonstraţia jurnaliştilor de la BBC

Media_http0100hotnews_hyccw

via hotnews.ro

One Response to “C3 Picasso din Marea Britanie pentru ca pasagerul poate actiona frana”

  1. May 22, 2011 at 10:22 #

    :)) Genial. Nu mai are nevoie de nici un fel de modificari pentru scolile de soferi.

Leave a Comment