Android pe Pc/Mac/Tv prin stick-ul Cotton Candy


Cotton Candy este un computer cu drepturi depline ce cantareste doar 21 grame. Cu toate acestea incorporeaza urmatoarele componente hardware :

– Procesor dual-core 1,2 GHz Samsung Exynos ARM (identic cu cel de pe Samsung Galaxy S 2)

– ARM Mali(TM)-400 MP (Quad-core) GPU

– adaptor wifi clasa N (802.11n) , Bluetooth,

– iesire HDMI

– slot de card MicroSD
Stick USB sau computer dual-core? Aceasta e intrebarea! Recent, compania norvegiana (nu americana) FXI a lansat prototipul unui calculator de marimea unui stick USB.
Configuratia acestuia este urmatoarea: procesor ARM dual-core Samsung Exynos de 1,2 GHz, retea 802.11n Wi-Fi, Bluetooth, iesire HDMI si slot card microSD, pentru memorie. Fabricat sub numele de cod “Cotton Candy”, din cauza greutatii reduse de 21 grame, dispozitivul transforma orice TV, laptop, telefon, tableta sau box multimedia intr-un terminal cu Android.

Cotton Candy are un conector USB 2.0 la un capat si o mufa HDMI la polul opus. Cand este conectat la un HDTV, utilizeaza portul HDMI pentru video, USB pentru alimentare si Bluetooth-ul pentru a conecta tastatura, mouse-ul sau tableta, in scopul administrarii sistemului de operare.

Dispozitivul este capabil sa redea format video in 1080p in ecran full HD. Pe stick este instalat Android 2.3, in rezolutia nativa. Procesorul dual core poate rula videoclipuri 1080p, atat dintr-un mediu definit, cat si de pe Internet.

 

Cand introduceti stick-ul Cotton Candy intr-un calculator Mac sau PC, sistemele de operare Windows sau OS “X” il recunosc, bineinteles, ca pe un dispozitiv USB. In consecinta, puteti lansa programul, folosindu-l in paralel cu sistemul de operare deja instalat. Puteti realiza transfer de fisiere intre notebook-ul cu Windows, de exemplu, si stick-ul cu Android.

Dezvoltatorii stick-ului spun ca nu va inlocui calculatorul clasic sau smartphone-ul, dar poate deveni un al doilea dispozitiv portabil. Stick-ul ar putea costa pana in 200 dolari, deloc rau pentru un calculator de marimea unei brichete.

No comments yet.

Leave a Comment